sunnuntai 19. maaliskuuta 2017

Ruokaa, kevättä, yms.


Pihapuu on kukkimaisillaan..


Torstaina oli pizza-päivä, kun SuperValussa oli Goodfellas-pannupizzat tarjouksessa. Lisäsin muutaman chorizo-siivun, kun nuo salamisiivut olivat jäätyneet niin voimakkaasti kiinni toisiinsa, etten saanut levitettyä niitä tasaisesti..


Ostin myös sellaisen liikennevalopakkauksen paprikaa, ja pilkoin ne saman tien kulhoon ja jääkaappiin, kun muuten ne tuppaavat pehmenemään aika pikaisesti..

Toisessa kuvassa illan lukuhetki..


Ruisleipää paahdettuna, voita, vaaleaa cheddaria, ja paprikapaloja.. Aivan ihanaa


Perjantaina oli Pyhän Patrickin päivä. Kokkasin vihannesruokaa, johon oli alunperin tarkoitus laittaa jauhelihaakin, mutta pannu oli jo sen verran täynnä, niin jätin lihat pois.. Tuossa oli turnipsia, porkkanaa, palsternakkaa, purjosipulia, herkkusieniä, paprikapaloja, yksi vihannesliemikuutio, sekalaisia muita mausteita, ja lopuksi lisäsin vielä isompina paloina mikroperunoita, kun mulla oli jääkaapissa sellainen venttiilipussillinen pikkuperunoita, joka viskataan vaan 8 minuutiksi mikroon, ja tuloksena on "keitetyt" perunat. Oli todella hyvää, ja söin tuota kolmena päivänä.


Leikin Snapchatilla..




Ne pakolliset PPP-kuvat.. 💚


Otin uusimmat irtohihat käyttöön 💗


Riehakas PPP:n ilta kotisohvalla 😂


Sky on taas toiminut niin ja näin.. Grrrrr..


Lisää juustopaprikavoikkoja, ja kasvispatasoppaa.. (Siis sitä samaa, mitä tuolla ylempänä kokkasin.. En tiedä miksi sitä kutsuisi, kun toteutin omaan tyyliini, eli aloin paloitella turnipsia, ja haalin sitten kaikenlaista muuta mukaan..)


Lauantaina kokkasin sitten ne jauhelihat. Söin osan saman tien, osa meni pakasterasiaan, ja heti jäähdyttyään pakastimeen, ja loput saivat jäähtyä pannulla kannen alla, kunnes tein sunnuntaina piirakan..

Paistoin ensin sipulin ja purjosipulin, loput paprikapalat, jämätomaatin, ja herkkusienet.. Sitten lisäsin sekaan jauhelihan, ja kun se oli ruskistunut, annoin vielä hautua pienellä lämmöllä.. Maustoin parilla OXO-kuutiolla ja sekalaisilla muilla mausteilla..


Olin ajatellut laittaa kaikki joko pakastimeen tai sunnuntain piirakkaan, mutta tuoksui niin herkulliselle, että oli pakko popsia hiukan saman tien - tosi gourmet.. Pari palaa paahtoleipää, päälle jauhelihaa ja hiukan juustoa, sitten mikroon, että juusto suli kunnolla.. 😀


Söin myöhemmin vielä hiukan lisää, salaatin kera.. Salaatissa jäävuorisalaattia, tomaattia, paprikapaloja, omenaa, sipulia.. Kastikkeena oliiviöljyä, sitruunasta puristettua mehua, hunajaa, sekalaisia mausteita..


Repesin, kun luin illemmalla kirjaa..

"Jason Murray oli tarpeeksi fiksu tietääkseen, ettei ollut tarpeeksi fiksu."


Tässä sitten se piirakka.. Taikina oli sellainen LIDLin valmiiksikaulittu lehtitaikina, jonka olin ottanut ajoissa pakastimesta jääkaapin puolelle sulamaan. Jaoin taikinan kahdeksi levyksi, ja laitoin pienemmän pohjaksi, leivinpaperilla vuoratulle uunipellille.. Sitten hakkasin sitä haarukalla massamurhaajatyyliin, kunnes koko levy oli täynnä pieniä reikiä 😀 Sitten voitelin sen munalla.

Levitin sen edellisiltana paistamani jauhelihaseoksen täytteeksi..


Seuraavaksi, runsas kerros mozzarella-viipaleita.. Tuossa oli kaksi LIDLin mozzarellaa, jotka ovat sellaisia pienen nyrkin kokoisia.. Olisin ehkä laittanut vain yhden, mutta niissä oli mennyt jo päiväys umpeen (edellisenä päivänä), joten halusin käyttää ne nyt saman tien.. Tuo olikin itse asiassa sopiva määrä, eli piirakassa oli mielestäni juuri sopivasti mozzarellaa.


Sitten se hiukan isompi taikinalevy päälle, haarukkapuukotusta sillekin, ja munavoitelu, sekä lopuksi hiukan hienoksi raastettua cheddaria - vain sen verran, että koko pinta oli ohuelti juustoraasteen peitossa.


Vaikka piirakan reunat olivat avoimet, se pysyi silti hienosti kasassa (olin toki kaatanut jauhelihasta ylimääräiset nesteet pois heti paistamisen jälkeen). Pellille oli kuitenkin tullut hiukan nestettä, joten kaadoin sen heti pois, kun otin piirakan uunista.

Tuo taisi olla n. 20-25 minuuttia 200-asteisessa kiertoilmauunissa.

Annoin piirakan vetäytyä rauhassa, ja popsin odotellessa aamupalaa;


Mozzarellaa oli jäänyt kolme pientä päätypalaa, joten paahdoin palan leipää, voitelin, laitoin ensin em. raastamisesta jääneet cheddarin jämät päälle, sitten mozzarella-palat, ja lopuksi muutaman chorizo-siivun. Viskasin tuon omalla pikkupellillään uuniin, ja se oli valmis samaan aikaan piirakan kanssa..


Oikein herkullinen mini-pizza..


Keväinen sunnuntai.. Pihapuu on täynnä nuppuja..








Piirakasta tuli kuusi kerta-annospalaa - jos sitä tarjoaisi kokonaiseksi ateriaksi, leikkaisin neljäksi palaksi ja salaattia oheen, mutta kuusi palaa, jos sellaisia kahvin kanssa nautittavia kokonaisuuksia..


Ja tuli sitten sunnuntain mittaan pupellettua koko piirakka! Se oli vaan niin hyvää 😂

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommentti näkyy blogissa vasta, kun se on hyväksytty. Tarkoituksena on välttää spam-kommenttien päätyminen blogiin.